CROW 96b

CROW 96B veilig werken langs de weg.

CROW 96B, veilig werken lang de weg, je moet het maar doen! Zeker in Nederland, met al die regels en richtlijnen. Welke bebording moet er geplaatst worden? Zoveel vragen en richtlijnen, maar NeVeTe heeft dit in een lesmodule CROW 96B samengevat. Veilig werken begint natuurlijk bij het bewust worden van wat je doet. Bewustwording en communicatie naar je collega maakt het al een heel stuk veiliger. Hoe en waar plaats je het werkvoertuig en moet ik nu wel of geen zwaailichten voeren. We gaan het je van het begin tot het einde uitleggen. Het programma begint met theorie en daarna gaan we doormiddel van praktijk oefeningen en maquettes aan het werk. 

Waarom CROW 96B bij NeVeTe?

Extra mogelijkheden

Extra onderdelen voor CROW 96B

Opleiding BRL 9101 medewerker
Plaatsingsvoorschriften 96A

Werken op autosnelwegen? Dan adviseren wij u om deze aanvulling te kiezen bij uw opleiding veilig werken langs de weg.

CROW 96B
Bebording en bebakening

Extra matrieel en materiaal kennis over de CROW 96B

Opleiding BRL 9101 specialist
Werken met handboek 96B

U krijgt als aanvulling extra uitleg hoe te werken met het handboek 96B inclusief keuzebomen.

Opleiding verkeersregelaar?

Heeft u daarnaast nog extra training nodig in bijvoorbeeld verkeersregelaar? NeVeTe geeft u de mogelijkheid.

CROW 96B kan bij NeVeTe met code 95 CCV

Inderdaad we geven ons programma met code 95 CCV!

We geven volgens de richtlijnen les. Dat wil zeggen dat de opleiding gericht is op een lesplan wat volgens het bouwbesluit is goed gekeurd. De CROW 96B richt zich op alle wegen behalve autosnelwegen. We leggen uit welke maatregel van toepassing is op voet en fietspaden maar ook op erftoegangswegen (ETW) en gebiedsontsluitingen wegen (GOW). Daarnaast zijn onze lessen gericht op bewustwording. Hoe plaats ik een tijdelijke verkeersmaatregel volgens de richtlijn CROW 96B. Welke aansprakelijkheden zijn er en bij wie worden deze neergelegd. 

Arbo normen en risico inventarisatie

Gezond werken moet inmiddels een uitgangspunt zijn. Welke persoonlijke beschermingsmiddelen zijn belangrijk en hoe onderhoud ik deze persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast word er nadruk gelegd op gezond werken. 

Tijdelijke verkeersmaatregelen CROW 96B

Werken met tijdelijke verkeersmaatregelen heeft een behoorlijke inhaalslag gemaakt in het aanbieden van goede opleidingen. De doelgroepen hebben jarenlang te makkelijk gedacht met betrekking tot de aansprakelijkheid van het plaatsen, in standhouden en wegnemen van tijdelijke verkeersmaatregelen. NeVeTe geeft naast deze opleiding gecertificeerde opleidingen in tijdelijke verkeersmaatregelen. We hebben alle kennis in huis. We kunnen u of uw organisatie optimaal adviseren en u tevens goed uitleggen welke aansprakelijkheden dit met zich meebrengen. We behandelen niet alleen het plaatsen maar ook hoogte maten en breedte maten en hoe het waarschuwingshek is opgebouwd en waarom er bijvoorbeeld geen reclame als tussenplank gebruikt mag worden. 

CROW 96B en zichtbaarheid van je medewerkers

De zichtbaarheid van je medewerkers is van grootbelang. Niet alleen voor de extra zichtbaarheid naar de weggebruikers maar ook als het mis gaat dat medewerkers goed gevonden kunnen worden door hulpverleners. NeVeTe legt uit welke high visibility of welke retro reflectie klasse medewerkers moeten dragen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op of aan wegen. 

CROW 96B
CROW 96B

Opleidingsduur

De les duur is 1 dag

Groepen BRL 9101

Tot 15 deelnemers per groep

Geldigheidsduur

5 jaar

Les tijden

van 08.00 uur tot 16.00 uur

Voor wie is de opleiding bestemd

Iedereen die werkt met tijdelijke verkeersmaatregelen

kosten per cursist

Vanaf € 217,- ex btw 

Prijs is inclusief examen en lunch

Deze opleiding kunt u volgen met een code 95 voor beroepschauffeurs.

Voor wie is deze opleiding CROW 96B bedoeld?

Zo gauw u tijdelijke verkeersmaatregelen gaat plaatsen, al is het kort dan bent u als organisatie altijd aansprakelijk. Natuurlijk kunt u uw aansprakelijkheid beperken door goed getraind deze werkzaamheden te verrichten.

Gericht op veilig werken, optimale doorstroming, en gezond werken.

Hoe zijn uw voordelen na deze cursus

Wat mag u verwachten na deze opleiding veilig werken langs de weg. Wij gaan u het verschil laten zien dat met veel humor en hard werken een veilig resultaat wordt gehaald in bewustwording en op een veilige, duurzame wijze wordt gewerkt met tijdelijke verkeersmaatregelen.

Uw voordelen na het behalen van de opleiding bij NeVeTe.

Bel: 0545 - 842880 voor meer informatie

Relevantie BRL 9101 specialistische wegenbouw

Opleiding in samenwerking met Stichting Infra Kwaliteit

NeVeTe zorgt voor kwaliteit en veiligheid in de wegenbouw. De beoordelingsrichtlijn die hier van toepassing op is, BRL9101. Hierbij staan alle permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen centraal die zorgen voor veilige verkeerssituaties en voorkomen voor zover mogelijk hinder en stremming bij weggebruikers. Opdrachtgevers kunnen BRL 9101 als een contract eis aangeven, het BRL 9101 certificaat wordt relevant tijdens de aanbesteding. Ook verzekert een BRL 9101 de opdrachtgevers van een hoogwaardig en kwaliteit van een goed proces en product. Wilt u extra kosten besparen door de BRL 9101 certificering te behalen? Dan heeft u bij onze organisatie de juiste keuze gemaakt.

 

brl 9101 specialist

Veel gestelde vragen CROW 96B

NeVeTe heeft een perfecte opleiding CROW 96B veilig werken langs de weg

De opleiding veilig werken langs de weg kunt u volgen met code 95 bij NeVeTe

U kunt bij de Nederlandse verkeerstechniek veilig leren werken. 

NeVeTe heeft verschillende proef examens die je kan maken. Meldt u zich aan dan krijgt u tijdens de opleiding BRL 9101 proefexamens die vergelijkbaar zijn met het echte examen.