Opleiding BRL 9101 Specialist

De opleiding BRL 9101 specialist

De opleiding BRL 9101 specialist is een uitgebreide en hoogwaardige opleiding die u alle kennis geeft over de inhoud van de BRL 9101 richtlijnen van het CROW 96B en 96A. Deze opleiding is bestemd voor een persoonsgebonden certificering van het Kiwa en na het behalen van deze opleiding wordt u aangemeld in het BRL 9101 register als specialist. Het betreft een kantoor functie en u wordt vaak gezien als de specialist in het opmaken van verkeersplannen, aanvragen van vergunningen en vrijstellingen en heeft een groot analytisch vermogen in doorstroming en verkeersmanagement. Na het behalen van deze opleiding bent u optimaal voorbereidt en bent u tevens gecertificeerd om de zogeheten spin melding te waarborgen bij Rijkswaterstaat.

Waarom NeVeTe?

Inhoud Opleiding BRL 9101 Specialist

Opleiding in samenwerking met Stichting Infra Kwaliteit

De opleiding BRL 9101 specialist met BRL 9101 specialisten examen kan in twee of drie dagen worden voltooid. Wij adviseren om de voorbereidende E-learning door te nemen alvorens u de opleiding BRL 9101 specialist gaat volgen. Deze aanmeld-link krijgt u van ons als u zich aanmeldt voor één van onze BRL opleidingen. De lessen starten van 09.00 uur tot ongeveer 16.30 uur. Aangepaste start en eind tijden zijn natuurlijk mogelijk. Wij kunnen de opleiding BRL 9101 specialist ook incompany verzorgen, vertrouwd op uw locatie! U kunt zich natuurlijk ook aanmelden in een bestaande en geplande datum voor de opleiding BRL 9101 specialist.

 

Verantwoord kunnen werken als specialist.

Inhoudelijk praten wij in deze opleiding over materiaal en materieel, plaatsingsinstructies en verkeerswetgeving. Natuurlijk komen de beide handboeken van de CROW 96B en 96A als hoofddoel in de opleiding in beeld. U leert alles over het plaatsen in standhouden en wegnemen van tijdelijke verkeersmaatregelen. Dit leert u tot in detail op richtlijnen van de CROW 96B en 96A. Daarnaast krijgt u een groot inzicht in het ontwerpen van verkeersmaatregelen, het ontwerpen van van omleidingen en inzichten in het verkeersmanagement.

Na deze opleiding BRL 9101 specialist ben je leidinggevend op de werkvloer in het kader van de richtlijn CROW BRL 9101. De opleiding voldoet aan de eisen conform de Nationale Beoordelingsrichtlijn 9101 (BRL 9101).

Na het behalen van deze opleiding BRL 9101 specialist kunt u zelfstandig aan het werk op functies zoals verkeersplanner, het maken van verkeerstekeningen en het doen van SPIN meldingen bij Rijkswaterstaat. Per bedrijf verschillen de taken van een BRL 9101 specialist. Vraag indien sollicitatie altijd onder welke werkzaamheden het bedrijf u wil gaan inzetten.

 

Opleiding BRL 9101 vakman

Opleidingsduur

De les duur is 2 of 3 dagen

Groepen BRL 9101

Tot 15 deelnemers per groep

Tijdsindeling

van 09.00 uur tot 16.30 uur.

Voor wie is de opleiding bestemd

Iedereen die werkt met tijdelijke verkeersmaatregelen

kosten per cursist

€ 469,- ex btw incl. examen brl 9101

Prijs is inclusief examen en lunch

Deze opleiding kunt u volgen met een code 95 voor beroepschauffeurs.

Toetsing certificaat examen BRL 9101 specialist

Examen BRL 9101 specialist

Het examen word op twee onderdelen afgetoetst door stichting infra kwaliteit. 45 meerkeuze vragen in de ABC module en 5 open vragen die zich berusten op de figuurmaatregelen van het boek CROW 96B 96A.

Gericht op veilig werken, optimale doorstroming, en dat na het behalen van je BRL 9101 certificaat bij NeVeTe

Hoe zijn uw voordelen als specialist

Om de opleiding BRL 9101 specialist is echt een specialistische opleiding in de Nederlandse verkeersmaatregelen. De opleiding bij NeVeTe is bijzonder gericht op de kennis van begrijpend Nederlands lezen. NeVeTe is uitermate goed op de hoogte van de examenrichtlijnen. 

Uw voordelen na het behalen van de opleiding bij NeVeTe.

Uitleg over certificaat BRL 9101 specialist

BRL 9101 specialist

Als u bent geslaagd voor de opleiding BRL 9101 specialist wordt u geregistreerd in het register van KIWA. Na het ontvangen van de certificaten ontvangt u op dit certificaat een aanstellingscode. Deze aanstellingscode kunt u invoeren in het register van stichting infra kwaliteit. Zo kunt u aantonen ook gespecialiseerd te zijn als specialist/manager brl 9101. U kunt daarmee gaan werken bij lokale overheden als gemeenten of provincies. Maar ook als zelfstandige of werken bij bedrijven die tijdelijke verkeersmaatregelen plaatsen in Nederland. Deze opleiding is daarnaast voor iedereen geschikt die in aanraking komt met tijdelijke verkeersmaatregelen.

Bel: 0545 - 842880 voor meer informatie

Relevantie BRL 9101 specialistische wegenbouw

Opleiding in samenwerking met Stichting Infra Kwaliteit

NeVeTe zorgt voor uitstraling in kwaliteit en veiligheid in de wegenbouw. De richtlijn die hier van toepassing op is, BRL9101. Hierbij staan alle permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen centraal, die zorgen voor veilige verkeerssituaties en voorkomen voor zover mogelijk hinder en stremmingen bij weggebruikers. Opdrachtgevers kunnen BRL 9101 als een contract eis aangeven, het BRL 9101 certificaat wordt absoluut relevant tijdens de aanbesteding. Ook verzekert een BRL 9101 de opdrachtgevers van een hoogwaardig en kwaliteit van een goed proces en product. Wilt u extra kosten besparen door de BRL 9101 certificering te behalen? Dan heeft u bij onze organisatie de juiste keuze gemaakt.

brl 9101 specialist

Herhaling na 3 jaar

Bent u al specialist en wilt u een her-certificering? Dat kan bij NeVeTe. Wij bieden versnelde trainingen voor de specialistische bedrijven die tijdelijke verkeersmaatregelen plaatsen. 

Wat is je ervaring?

Als je ruim 3 jaar specialist bent en je ruime ervaring hebt opgedaan dan adviseren wij je om de opleiding in één dag te voltooien. Voorwaarde is wel dat je aantoonbaar kan maken voor welke werkgever je werkt en daar een referentie kunnen opvragen. 

In contact met NeVeTe

NeVeTe opleidingen & Advies.

Tel: 0545-842880

E:    Info@nevete.nl

Veel gestelde vragen over 9101 specialist BRL9101

De opleiding tvm ofwel tijdelijke verkeersmaatregelen waarvoor je een brl certificaat dient te behalen roepen soms wat vragen op. 

Wij gaan deze vragen hier behandelen.

DE kosten van een BRL 9101 examen is sterk afhankelijk van de persoonsgebonden certificering. Meestal is het aantal dagen training afhankelijk met betrekking tot de prijs van de opleiding BRL 9101.

Dit is geheel afhankelijk van de duur van de opleiding.

  • BRL 9101 specialist 2 dagen
  • BRL 9101 vakman 2 dagen
  • BRL 9101 medewerker 1 dag
  • BRL 9101 verkeersregelaar 1 dag

Bij NeVeTe kunt u de opleiding BRL 9101 meerekenen als code 95 voor beroepschauffeurs 

NeVeTe heeft verschillende proef examens die je kan maken. Meldt u zich aan dan krijgt u tijdens de opleiding BRL 9101 proefexamens die vergelijkbaar zijn met het echte examen.